diumenge, 25 de gener de 2009

José Maria Aznar: Un geni incomprès

Deixeu-me que em tregui el barret, una vegada més, davant del geni incomprès de José Maria Aznar. El paio liderarà una cimera d’escèptics sobre el canvi climàtic. Total, ja va dir fa un temps que era absurd, en temps de crisi, gastar diners en un problema que potser tinguin els nostres rebesnéts o potser no.

La cimera en qüestió l’organitza The Heartland Institute, una entitat completament independent, que sembla que podria haver rebut la discreta suma de 540.000€ de la petroliera ExxonMobil en els darrers anys, i que té a la seva junta directiva al director de política econòmica de la General Motors. Tot uns idealistes de mena, a qui ningú pot negar la seva bona fe envers els altres, perquè defensen que millor gastar els diners donant-los als pobres. Deu ser per això que ens collen, perquè com a Robin Hoods moderns, no poden evitar una redistribució de la riquesa justa i equilibrada. Davant tanta solidaritat, no ens estranya constatar que el senyor Aznar cobrarà una discreta suma per aquesta conferència. No ha transcendit l’import, però sabem que el seu caixet ronda els 30.000€ per conferència. Sort en tenim, pobres de nosaltres, que gent de tan gran virtut tingui cura del ramat.

Quina nostàlgia recordar aquell bigoti dirigint-nos durant vuit anys de glòria i esplendor, repetint aquell "España va bien” ja mític. La vaga general, el pla hidrològic, el Prestige, les armes de destrucció massiva a l’Iraq ... Tot fou un muntatge perpetrat per aquells qui no van comprendre el seu geni inesgotable, està clar. El gran home, mentrestant, devia estar ocupat en les grans tasques de govern que la plebs no és capaç de comprendre, o preparant alguns discurset en el seu anglès modèlic. Llàstima que el seu català quedés en la intimitat i no en tinguem mostres per presentar als estudiants de filologia catalana.

http://www.publico.es/ciencias/193514/aznar/capitanea/negacionistas/calentamiento

1 comentari:

  1. Felicitats i Benvingut al món "blogero". Ja se'm feia molt estrany que no tinguessis el teu amb tot el que t'agrada escriure (estaves trigant massa!) jejeje.

    Per cert, et proposo que a més de els Cops de Ploma ja pots anar pensant a incloure algun Cop de Cames, ja que entre tu i jo tenim pendent això d'una " Mitja Marató?", la de Barcelona potser?.

    Una abraçada i Benvingut!

    ResponElimina