dijous, 5 de març de 2009

Assetjament


Mitja tarda d’un dia qualsevol. Sona el telèfon. – Digui’m ? – contestes mig distret. – Buenas tardes ¿Se encuentra Menganito Detal? – (Substitueixis el tal Menganito pel titular de la línia de telèfon) – Mire, si se trata de telefonía o internet lo siento pero no nos interesa – contestes a la defensiva per no perdre més el temps. – ¿Pero cómo? ¿No le interesa pagar menos? – Ja hi som, ja t’ha tocat la mosca collonera de torn ... – Mira, – comences provant de no perdre massa la paciència – lo que no me interesa en absoluto es que me toquéis las narices a diario. Buenas tardes. – I penges immediatament, repeteixo, immediatament, perquè en cas contrari corres el risc de passar-te la tarda discutint amb algú que pretén vendre’t la moto al preu que sigui. Segur que el tema us sona. I a qui no?

Fa uns mesos un company de feina, francès el noi, em preguntava si a mi també m’emprenyaven els de les companyies de telèfon. El xicot temia que li haguessin pres la matrícula a ell en particular. Vaig calmar-lo. És una pandèmia globalitzada que ens afecta a tots.
Ahir vaig rebre en una sola tarda tres trucades d’aquestes. Amb la primera vaig ser poc amable. Amb la segona, directament esquerp. A la tercera vaig penjar el telèfon sense remordiments. Sóc conscient que aquesta pobra gent que et truquen són una víctima més, que no en tenen la culpa del paper que els fan fer, que només proven de guanyar-se la vida, però el tema comença a semblar-me greu i ja fa massa que dura. Si ja posem cartells a la bústia rebutjant el correu comercial i tenim activat el filtre pel correu brossa a la nostra adreça electrònica ... Què hem de fer contra aquesta mena de trucades? De debò, em sento assetjat per les empreses de telefonia. Són un coi de ploms. Que algú els denunciï per assetjament que m’hi apunto.

2 comentaris:

 1. Joan,
  treballo en el camp jurídic de la "Protecció de Dades" i lamento dir-te que, avui per avui, no s'hi pot fer res.
  La Comissió Europea està tractant de trobar un "resquicio legal" per poder-hi ficar má, però per ara no el troben.
  (jo, el que faig, es dir: "sí, espere un momento..." i deixo el telèfon despenjat a sobre la taula; en menys de 30 segons ja han penjat).
  Si hi ha en el futur algun pronunciament en aquest sentit, ja t'ho faré saber, tranquil...
  (corres la "Mitja del Maresme" em va semblar entendre ?; jo "debuto" en la distància).

  ResponElimina
 2. Salut!

  Sí, sé que no es pot fer res, i per això em queixo ... almenys tenim el dret a la pataleta.

  Sip, ens hem enredat amb un company i fem també el debut!!

  ResponElimina