dimarts, 28 d’abril de 2009

Equívocs

Ahir, en obrir la bústia, hi vaig trobar una carta amb format propagandístic on només es llegia a la capçalera: “Regal vida”. La vaig obrir intrigat, sense ni la més remota idea de qui era el remitent que pretenia fer una feina que ja van fer els meus progenitors fa un bon grapat d’anys. Ràpidament vaig sortir de dubtes. Es tractava d’una companyia que coneixem com a /rígal/, de manera que no pretenien regalar-me res, sinó cobrar-me per una assegurança de vida.

L’equívoc em va recordar quelcom semblant que em va passar fa temps, quan passejant per la Rambla Catalunya en una tarda de compres, vaig entrar a una botiga a la recerca d’uns pantalons i només hi vaig trobar tovalloles i llençols. Al rètol hi diu “Zara Home”, però no tenen roba masculina sinó de parament de la llar i, per tant, s’hauria de llegir a l’anglesa com a /zára jóm/.

Tot plegat em genera alguns dubtes existencials absurds. Tenen aquestes empreses consciència lingüística? Juguen expressament amb l’equívoc? O, com em temo, es tracta simplement de casualitat i pur desconeixement?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada