dijous, 16 d’abril de 2009

Pep Guardiola, ministre d’economia

Aquí estem, sense finançament i en plena crisi. I tal com estan les coses és hora de prendre decisions dràstiques per tal de donar un cop de timó a aquesta laxitud que s’ha apoderat de la situació política. L’economia va fatal, i els pegats que hi han anat posant ja no ens enganyen gens ni mica. Sort en tenim del Barça.

Tenim un equip que juga a les mil meravelles, que treballa intensament, que aporta actitud, compromís i resultats. I tothom coincideix que els èxits d’aquest Barça tenen un clar origen en la figura de l’entrenador. En Pep Guardiola ha enamorat a propis i estranys. A base d’esforç i dedicació ha aconseguit que, pràcticament amb el mateix equip de l’any passat, el Barça estigui a un pas d’aconseguir tots els títols importants de la temporada. Només el temps dirà si ho aconsegueix o no, però la feina de base que ha fet dins el club ens deixa a tots bocabadats.

Així que se m’acut pensar que atès que per primera en la democràcia tenim a la Moncloa un afeccionat del Barça i valorant les necessitats peremptòries d’aquest país anomenat Espanya, potser podríem pensar seriosament en fer alguna bogeria com, per exemple, anomenar en Pep Guardiola nou ministre d’economia.

Sí, ja sé que no té currículum d’economista, però tampoc en tenia d’entrenador i mira. A més, ha demostrat ser capaç d’aportar treball dur i resultats immediats, fins i tot gestionant un grup d’adolescents milionaris acostumats a la bona vida. Si ha estat capaç de fer que aquest nois segueixin picant pedra i pressionant tot i anar clarament per davant al marcador, no se m’acudeixen motius per a creure que no ho pogués fer també amb qualsevol d’aquests veterans encorbatats que corren pels despatxos.

Potser amb algú que els marqui la pauta els nostres polítics se n’adonin que el contracte que els vam signar per quatre anys no els eximeix de fer la feina que els toca, i per la qual se’ls paga un bon pico. Qui sap si, de passada, no ens en podem treure algun de sobre fitxat a cop de talonari pel Florentino de torn aprofitant que no tenen clàusula de rescissió. Vés a saber, igual descobrim que saben córrer i pressionar ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada