dimecres, 6 de maig de 2009

Cavallers i bufons

El Sr. Berlusconi ja ens té acostumats als números d’opereta barata, no és cap novetat. Que l’engegui la dona no sorprèn. Que l’emmerdin en la festa d’una model de divuit anyets que li diu papi amb un collaret de regal, tampoc. Al cap i a la fi estem parlant de la seva vida privada, i en aquest aspecte, ja s’ho farà. Però d’ençà que va proposar incloure a les seves llistes electorals algunes ballarines i models, no entenc com sosté la seva credibilitat política. No és que en tingués molta, però vaja, aquestes bajanades sempre acaben passant factura. Fins i tot a Itàlia, on van arribar a escollir una actriu porno. Vés quina gràcia. Però, és clar, les gràcies d’aquest tipus són efímeres. O haurien de ser-ho, però no sembla el cas.

Ara resulta que no, que no inclourà noietes mones a les llistes, que s’ho ha repensat. No saps que dir. D’una banda la mera proposta ja posa sobre la taula el menyspreu que certs factors de la política tenen per la ciutadania. Llum i colors i tots cap a casa contents, pobrets estúpids. Ara, en comptes d’aquestes senyoretes de bon veure, hi posaran algun col·lega amb cara de gos. El paio posarà bona cara als mitjans i s’estirarà les arrugues per semblar més simpàtic. Mentrestant, endollarà als seus amics, signarà contractes milionaris amb empreses afins i crearà una xarxa de corrupció discretament. I a seguir vivint del cuento.

I tot això surt de la ment privilegiada d’un paio que davant la tragèdia de L’Aquila es carrega de glòria dient als damnificats que s’ho prenguin com uns dies de càmping. Total només havien perdut la casa, parents, amics ...

El paio està a primera línia des de fa un bon grapat d’anys. Negocis immobiliaris als seixanta, televisió als vuitanta i política a partir del 94. Una fortuna personal considerada la més gran d’Itàlia i una de les més grans del món. Se l’ha relacionat amb trames de control dels mitjans, amb la màfia siciliana i la calabresa i el tràfic de drogues. I no només segueix allà sinó que, a més, l’anomenen il cavaliere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada