dijous, 21 de maig de 2009

L’estupidesa no és sexi


He sentit a dir que, entre el jovent, suspendre alguna assignatura s’ha convertit en una mena de moda. Es tracta de mostrar-se rebel per a fer-se l’interessant. Com allò de fumar per fer-se el madur o d’altres parides similars que han lacrat les diferents generacions d’adolescents. Tots han pretès guanyar-se així un espai de credibilitat sense adonar-se que abanderaven l’estupidesa.

Sembla mentida que a aquestes alçades encara ens hàgim d’enfrontar a aquestes actituds com a eina de progrés social. Com si tingués cap mèrit. Plantar-se per ser coherent em sembla una alternativa molt més interessant. Crec que la base és la integritat personal. Es tracta d’actuar amb fidelitat a un mateix, i, si cal, mostrar caràcter. Actuar com la massa no té cap mèrit, i acostuma a ser destructiu.

Qualsevol pot suspendre una assignatura. Quina dificultat representa? Això és el triomf dels mediocres, d’aquells que aconsegueixen sumar adeptes a una causa de la qual no en poden sortir. El dia que aprovar-ho tot amb nota estigui de moda, a veure on s’amagaran aquests pallussos.

Curiós, doncs, que l’adolescent afany de destacar acabi sent una clara mostra d’immaduresa. O una excusa barata, que també pot ser. Molt barata, per cert. Tant, que resulta estúpida fins a l’extrem. I l’estupidesa no te res de sexi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada