dilluns, 22 de juny de 2009

XIX Cursa de la Vila Olímpica


Amb els exàmens en temps passat em vaig decidir a augmentar la càrrega a les cames i provar d’afrontar el repte dels 10 Km en menys de 40 minuts. Aquest any faré les vacances al setembre, així que es tractava d’aconseguir la marca abans de l’arribada devastadora de les temperatures radicals. Portava unes setmanes intenses, i m’hi sentia preparat, de manera que em vaig apuntar a la cursa de la Vila Olímpica esprement un calendari estiuenc que comença a oferir poques opcions.

M’hi vaig apuntar dimecres, just abans de sortir a rodar. I quan més felices me les prometia el bessó dret em va fallar, obligant-me a tornar des de la torre Agbar fins a casa caminant. Quatre quilòmetres que es van convertir en tot un suplici a mesura que les cames s’anaven refredant. Dijous vaig anar coix tot el dia, maleint-me per no escoltar prou el meu cos i haver-lo castigat massa. A base de fregues, pomades i calor, divendres ja caminava bé i no m’ho notava gaire. Dissabte em sentia prou bé, així que al vespre vaig fer un test trotant mitja horeta amb l’Ariana a veure que tal responien les cames. Cap molèstia.

Diumenge ens llevem d’hora i cap a la cursa. Fa fresqueta, així que no cal patir per les temperatures. La consigna és fer bondat i rodar tranquil, que no és qüestió de trencar-se. Hi ha un cert desgavell inicial, que la sortida només està senyalitzada amb una línia a terra, i a darrera hora munten l’arc. El petard que dona la sortida sona quant passen vint minuts de l’hora prevista.

M’ho prenc amb calma, com si es tractés d’un entrenament moderat i no una cursa. Vaig bé, i el bessó no es queixa. Només accelero una mica el darrer quilòmetre, quan ja tinc la certesa que les cames aguantaran. Acabo en uns sorprenents 43:42. Còmode, sense patir, i havent d’assegurar que m’he portat bé i no he fet bestieses. Estic satisfet, molt satisfet, perquè la marca i les condicions em confirmen la feina ben feta. Coi, tinc el 40 a l’abast. Només he de gestionar la impaciència ...

1 comentari:

  1. Aquesta se'm va escapar !!!
    (no la tenia controlada); corro la del 5 de juliol a La Maquinista, la darrera de la temporada.
    Ánims !!! el 40 està aqui mateix

    ResponElimina