dijous, 2 de juliol de 2009

Bitllets de loteria


Que les centrals nuclears aporten perill és una obvietat. També ho és afirmar que foradar el subsòl genera problemes de superfície, o que jugar amb el quimicefa dels transgènics és perillós per la salut. Sí, ja sé que hi ha mil informes de tècnics especialistes reputadíssims que afirmen que no correm cap perill, que som uns alarmistes i que no n’hi ha per tant.

Les nuclears són molt necessàries perquè, com que no tenim mesura, no tindríem prou energia sense elles. El túnel del tren d’alta velocitat és molt necessari, perquè hem de millorar les pobres comunicacions de la gran ciutat. Els transgènics són molt necessaris perquè com que li fotem ciment a tot ja no tenim prou terra per a generar aliments per a tothom.

Ara la UNESCO diu que l’AVE pot passar sota la Sagrada Família sense perill, el consell de seguretat nuclear diu que Garoña pot seguir endavant uns anyets, i CiU, PSC i PP presenten esmenes a la totalitat per tal d’evitar la prohibició dels transgènics a Catalunya, tal com pretenia una iniciativa legislativa popular.

El que no acabo d’entendre és l’obsessió per comprar bitllets d’aquesta tràgica loteria. Juguem amb foc un cop i una altre, un cop i una altre, i encara un cop més. Tot està controlat, tot ben estudiat. Però per més que ens vulguin vendre el contrari tard o d’hora sempre hi ha algú que la caga. Tots aquests experts obliden altres informes que feien afirmacions de seguretat, obliden el Carmel, obliden perquè es va tancar Vandellòs I i molts altres oblits remunerats.

L’aviació, que segueix sent un model de seguretat admirable capaç d’aprendre de cada error, de tant en tant ens dona algun avís. És una qüestió estadística, milions de números de loteria repartits a tort i a dret. A algú li ha de tocar.

Insisteixo, sóc optimista, però de vegades em sembla un miracle que encara estem per aquí. Toquem ferro. I res, si algun dia en passa alguna de grossa, campi qui pugui. Tonto l’últim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada