dimecres, 13 de gener de 2010

Embalsamat


Amb tants dies de fred i pluja m'he fet un tip de transport públic. I encara que porto un llibre a la motxilla i m'hi capbusso a poc que en tinc oportunitat, de vegades també em dóna per agafar algun d'aquests diaris gratuïts. Quan la incomoditat del transport es fa massa feixuga per capejar-la a còpia de lectura extensa, una lectura fugissera és una distracció més acceptable. Et permet llegir de través, en diagonal, només titulars o apunts curts de quatre frases sense més. I pots trencar la lectura sense patir cada vegada que algú travessa el teu espai, et clava el colze, o t'enterra sota la seva aixella. Ai, ai.

De vegades però, aquestes notícies en petites dosis et fan dubtar de la realitat en la que vius a base d'insulsa premsa rosa. No sé si pretenen informar de res, la veritat. Les notícies de debò ja les vist/sentit/llegit en alguna altra banda, i només destaquen les collonades sense substància pròpies d'aquests programes de safareig plens de males puces. La realitat sempre supera la ficció, i si porto un llibre de ciència ficció a la motxilla acabo dubtant de què estic llegint.

Total, que llegeixo que una productora anglesa busca un malalt terminal disposat a prestar-se a l'embalsamament a l'estil egipci emès en directe per televisió. Després d'emetre una autòpsia i un suïcidi assistit, és evident que calia una mica més de sobretaula malaltissa per la plebs assedegada de vici immediat. Això sí, ara amb menys anuncis.

http://www.independent.co.uk/news/science/now-you-can-be-mummified-just-like-the-egyptians-1863896.html

4 comentaris:

 1. Sense comentaris...
  (em vaig quedar "a cuadros" el primer cop que ho vaig escoltar...).

  ResponElimina
 2. Si ho busquen és perquè saben que gràcies a això tindran audiència. Aquest és el problema, que molta gent ho veuria!

  ResponElimina
 3. Vivim en un món malalt, penso mentre escolto (per enèsima vegada) l'Ave Maria de Schubert, penso en Haití i llegeixo el teu post, tot alhora. El món està malalt, i no veig a l'horitzó metge capaç de curar-lo. Merda.

  ResponElimina
 4. Txabi:
  Sí, sembla increïble tanta 'tonteria'.

  Albert:
  Fa temps que dubto d'aquest axioma que diu que la tele fa allò que la gent demana. Ningú no ofereix alternatives, així que ...

  Ferran:
  Digues-li món, digues-li societat, digues-li raça humana. Sovint penso que som un paràsit insaciable. Ai, ai.

  ResponElimina