dimarts, 2 de març de 2010

Maquinària perfecta

Ahir vaig passar dues inspeccions tècniques de maquinària, la ITV del cotxe i la prova d'esforç cardíac. Ambdues van sortir molt bé, amb resultats sense anomalies destacades. Del cotxe no tinc gran cosa més a afegir, però sempre m'ha sorprès la capacitat del cos humà per a adaptar-se a qualsevol contingència, per absorbir i reaccionar.

Mai no havia corregut en cinta, i ahir vaig fer-ho amb una samarreta de reixeta tipus Freddie Mercury, amb tot de cables al pit, amb una pinça al nas, mossegant un tub a la boca per respirar com si fes submarinisme i amb un mocador de paper a les mans per eixugar la inevitable baba que et va caient per la precària condició respiratòria que t'impedeix engolir. Tot un quadre. Comences caminant a poc a poc i acabes a plena carrera, amb un paio en bata mirant el monitor i animant-te a continuar a mesura que la cinta va augmentant la velocitat fins a la claudicació per esgotament.

El cor es dispara, òbviament, i es tracta d'això. Serveix per comprovar l'estat físic, descartar cardiopaties, i fer-se una idea real de la càrrega que el teu cos està disposat a acceptar de cara a fer una bestiesa de poc més de quaranta-dos quilòmetres. Ja queda poc, molt poc. Però el cor respon, la recuperació és bona, i els cardiòlegs et feliciten pels resultats. M'han donat un munt de dades, taules i gràfics que analitzen la meva resposta física davant l'esforç. I al·lucino de la complexa maquinària que portem dins.

Coi, la mecànica del cotxe sembla complexa però no té més de tres-cents anys d'evolució. El cos humà, en canvi, ha anat evolucionant molt lentament, sí, però aquesta evolució s'ha de computar en milions d'anys. Si diumenge sobrevisc a l'experiència, començaré a creure que tenim a les mans una maquinària perfecta.

4 comentaris:

 1. Realment no té preu haver-te vist corrent amb aquella samarreta de xarxeta... Felicitats pel resultat i força per diumenge!

  ResponElimina
 2. Només espero que no et doni per fer-me xantatge amb les fotos que em vas fer ...

  ResponElimina
 3. Perfecta potser no és, però que és molt més complexa que un cotxe, això sí. Així que la marató, oi? Espero que et vagi bé, i que ho puguis explicar, ni que sigui escrivint amb dos dits i amb dificultats per moure el ratolí.

  ResponElimina
 4. Vull les "afotos" ja !
  (recorda "buscar-me" diumenge a partir del quilòmetre 22... vaig amb la meva samarreta negre de "Cobarde"...).

  ResponElimina