divendres, 23 d’abril de 2010

El conte del segle XXI

Definitivament, el conte ha canviat molt. El drac té noves facetes, i ja no està tan clar que sigui la bèstia despietada. Lluny d'això, avui sabem que el drac representa la saviesa i la temprança que sovint ens falta als humans. Les princeses ja no són jovenetes innocents i desvalgudes que creuen en fades i amors ensucrats, i els cavallers de brillant armadura sonen a paios casposos que abusen del fixador i flipen mirant-se a l'escut mentre es creuen enemics del drac.

No, avui les verges pel sacrifici van cares de trobar perquè s'ho fan amb el trapella del barri abans que el rei les reclami per acabar a l'estómac d'una bèstia. Els cavallers engominats han sortit de l'armari i s'ho fan entre ells, passant de la princesa. I mentrestant, el drac es trenca de riure quan li expliquen la història que terroritza la contrada. Això sí, el que mana, digueu-li rei, digueu-li bisbe, segueix mantenint la farsa, no fos cas que el poble se n'adoni que els temps han canviat i que la llei diu que d'ells és el poder i la sobirania i l'enviïn a encarar el drac o a Sibèria a buscar verges, que pel cas ve a ser el mateix.

P.S.: Si esperàveu un missatge més seriós, haureu de remetre-us a l'any passat, que aquest no estic per històries!

6 comentaris:

 1. Els dos apunts són molt interessants, però el d'avui m'ha agradat més que el de l'any passat! Divertit! Els temps han canviat, per sort, i es van superant estereotips que tampoc tenien sentit.

  ResponElimina
 2. Aquest no es masa el teu estil,ple de esteriotips,molt agri i àcid.

  ResponElimina
 3. Curiós, jo també he pensat que no era gare l'estil d'en Joan, aquest. De totes formes, m'ha agradat; m'ha sonat a bufetada de realisme, a "voleu deixar de creure en els contes de fades"??

  Està bé tocar de peus a terra.

  ResponElimina
 4. ALBERT, algunes coses han canviat, per sort o dissort, i altres dissortadament segueixen igual!

  Vaja, ANÒNIM, el cert és que intentava trencar tòpics, ni que sigui a costa d'un suposat estil! Per cert, pel teu estil diria que sé qui ets ... però no se suposa que estaves de cap de setmana romàntic?

  FERRAN, coi, m'haureu d'explicar quin estil tinc! ^^

  No, de debò, suposo que és més una qüestió d'humor que d'estil. De fet ja ho aviso al peu del missatge que no estava molt per històries. És que la primera horeta al centre SantJordiejant està molt bé, la segona comença a cansar amb tanta gent i la tercera es fa insuportable!

  ResponElimina
 5. El conte és molt diferent, però també està bé que hi hagi una mica de diversitat, que si no sempre és la mateixa història, i n'estem una miqueta cansats, no?

  ResponElimina
 6. XEXU, hi ha dies que ve de gust una petita revolució, sí. El millor del canvi no és el canvi en sí, sinó la capacitat per canviar!

  ResponElimina