divendres, 14 de maig de 2010

El cabdell de fil

Torno, torno d'aquest huracà mediàtic absort per la feblesa de la meva condició humana. Volàtils i efímers, massa sovint estúpids i generalment malcarats. Torno al meu racó, aquí, a l'estudi, envoltat de lletres atrapades per la tinta. És fosc, i de fora estant sento la pluja i els trons. No m'importa, perquè el so queda esmorteït a l'altre costat de la finestra, lluny de mi, entre la fosca, mentre jo, aquí al meu racó, sóc al centre de la llum. Escriuré fins que em pesin les parpelles més que el delit, i aleshores, cansat i esgotat, recuperaré les regnes d'aquella vida meva que m'espera rere el teclat, lluny de l'abstracció de la lletra que em captiva i m'endinsa fins a perdre'm pel seu laberint.

No em preocupa, noto a la butxaca el cabdell de fil, i quan s'esgoti la tinta dels meus ulls, no em quedaran més eines. Tibaré, tibaré i tornaré a les ombres per trobar la llum. Allà reposa, esperant-me, radiant i adormida. I al seu costat trobarà el meu esperit la calma que la meva ànima enyora. Les paraules ja no tindran sentit, i una dolça frescor s'escolarà pels meus narius mentre m'abraci la nit. La calor de la llum, la seva olor, la nit, i jo. I morirà un altre dia.

5 comentaris:

 1. Sona melòdic i pausat. Trist.

  Quan aquell dia hagi mort sempre ens quedarà el següent, per tornar-hi a ser.

  *Sànset*

  ResponElimina
 2. ....i la nit et portarà els secrets dels quals ja t'hauràs fet ric. Perquè l'espera t'ha donat la saviesa per cercar-los, el temps t'ha regalat un gran tresor i el centre de la llum on eras t'ha penetrar de pau.

  ResponElimina
 3. Tu ets poeta i no n'ets conscient, oi? O potser sí, que n'ets. Quin text més estètic.

  ResponElimina
 4. SÀNSET, naa, trist no, melangiós potser. Aquella dolça melangia del mar, millor.

  BLN! Ostres, m'agrada que et llencis així.

  FERRAN, no ho puc evitar. M'agrada massa l'estètica de les paraules. Em captiven i els reto homenatge sempre que puc. N'hi ha qui en diu poesia d'això!

  ResponElimina