dimarts, 25 de maig de 2010

Perduts

La claror del rierol, intensa i màgica, que calia protegir a qualsevol preu es va apagar. Però poc després va tornar a encendre's. Com el sol de bon matí, com l'aurora i sense rosari. Així ha acabat Lost (Perduts), després de sis anys de captivar a l'audiència mundial. Apa, tots morts i a cagar a la via. Què voleu que us digui. He gaudit amb el viatge, però el destí final m'ha semblat una solució de circumstàncies per lligar de pressa sis temporades plenes de vetes i fils. Coi, entenc que una sèrie d'aquesta dimensió ha d'estar mínimament planejada des de bon començament. Entenc que l'audiència mana, i que les condicions de redacció dels guions no són les més adequades per desenvolupar una història sòlida i sense fissures capaç de captivar al públic cada setmana. Arriba l'èxit i es creen històries paral·leles per estirar una nova temporada, i de passada, anar sembrant caps per lligar que serveixin de referència on agafar-se quan calgui endreçar-ho tot.

M'ho he passat bé seguint la sèrie a través de la xarxa, en mil i una versions. En alta definició, amb pauses de càrrega, en versió original, en castellà, amb subtítols en llatinoamericà o en català ... Tot per a seguir les aventures dels passatgers de l'Oceanic 815. He recitat la sèrie (4, 8, 15, 16, 23 i 42) que calia introduir cada 108 minuts i he taral·lejat als DriveShaft. I ara tinc un sentiment de buidor. Sí, he gaudit molt del viatge, i m'hauré de quedar amb això, perquè al final els números han estat les monedes per pagar el viatge, l'illa ha esdevingut llacuna i el barquer ha resultat ser un paio capaç de resistir grans descàrregues d'electromagnetisme.

Tu, com tots, com tothom, actuant com a estúpids i vestint roba cara ...

6 comentaris:

 1. T'ho pots creure que no he vist ni un sol capítol ?. La meva filla gran s'hi va "enganxar" fa menys de dos mesos.... i se l'ha cruspit "del tirón" (les sis temporades).
  Al ser un final "sensiblero", diu, no li ha desagradat (però és que, diu, ni podia haver tants de diferents !).

  ResponElimina
 2. No n'he vist ni un capítol, em fa mandra.

  ResponElimina
 3. TXABI, no és una sèrie que puguis mirar per sobre. O t'hi fiques de ple o res. És massa densa! Per això el final ha provocat certa desil·lusió. Han quedat massa coses al tinter.

  MARCO! Hehehe, sabia que series el primer radical. Ja se sap, de l'amor a l'odi hi ha un sol pas!

  BLN, ostres, t'entenc. Si no has començat fa mandra afrontar-ho. 6 temporades a un promig de 18 capítols de 45 minuts són ... més de vuitanta hores!!

  ResponElimina
 4. Doncs a mi si que em va agradar el final... És cert que m'haguès agradat saber alguna cosa més de la illa i com funciona... però hi ha una cosa que tenia clara i que no tothom la tenia: la serie estava centrada en els personatges, no pas en la illa. Per la gent com jo que ens vàrem centrar en els personatges, les seves relacions i la seva evolució el final ha estat més que satisfactori. Per aquells que preferien centrar-se en la vessant de ciència ficció, paranormalitat o misticisme de l'illa... doncs entenc que el final els hagi decepcionat una mica. Com sempre, hi ha gustos per tot.

  ResponElimina
 5. Ei CARLOS, gràcies per passar. Jo no puc dir que m'hagi desagradat, però poc més tampoc. Com a escriptor-aspirant em continua decebent que quedin vetes sense lligar, però també tinc clar que una sèrie d'aquesta mena és, per damunt de tot, entreteniment. M'ha entretingut molt i molt agradablement, així que no tinc motius de queixa.

  ResponElimina