dimarts, 29 de juny de 2010

Vaselina

Com a bon practicant del saludable esport de córrer he hagut d'aprendre dels consells dels veterans per a pal·liar algunes de les molèsties més habituals d'aquest esport. Amb l'esforç, la calor corporal generada i el fregament continu pateixen les engonals, pateixen els mugrons, pateixen els peus i alguns diuen que també les aixelles.

Les engonals s'escalden en la zona de compromís masculina. Les noies no solen patir-ne perquè no tenen un apèndix per allà al mig fregant el moviment de les cames. Per resoldre-ho es poden utilitzar malles, que mantenen cada cosa al seu lloc de manera que el fregament passa a ser tèxtil, i per tant, sense conseqüències físiques. Els mugrons són un altre problema estrictament masculí, ja que les noies ho solucionen amb l'ús dels sostenidors. Amb el pit agafat i a lloc no hi ha fregament directe amb la samarreta. Els nois, especialment els més delicats, utilitzen esparadrap. Els peus i les aixelles no depenen del gènere, per bé que la major perspiració masculina acostuma a agreujar el problema.

Jo utilitzo malles per córrer, i no tinc problemes a les aixelles. Per a la resta utilitzo el remei més senzill, econòmic i eficaç: vaselina. Es pot trobar a qualsevol farmàcia i no només evita les molèsties del fregament sinó que, a més, protegeix contra els excessos de temperatura, serveix de protector labial i mil usos més. Això sí, com a bon producte químic refinat, hi ha que n'és al·lèrgic, però vaja, són casos excepcionals. Tenir-ne un pot a casa és molt útil, bàsicament perquè mai se sap quan vindrà un Constitucional a explicar-te'n algun nou ús.

7 comentaris:

 1. Ja m'imaginava per on anaves...

  Els nostres polítics, ja se'n poden anar comprant garrafes de 8 litres que els convenen!

  *Sànset*

  ResponElimina
 2. Aaaaaaaaah! Mentre anava llegint pensava que et diria que, amb aquest títol, m'estranyava que l'article no anés del TC. Ja veig que al final no te n'has pogut estar!

  Centrant el tema, corroboro el que expliques. Amb els mugrons no he tingut mai problemes, però l'altre dia vaig acabar ben escaldat dels engonals!!

  ResponElimina
 3. Has vist la foto de l'entrada del meu blog de divendres passat, precissament amb el títol "mugrons d'atleta" ? És esferidora, no ?. Serà que ja em veia venir com acabaria el tema dels del TC; i serà bó, com dius, el tenir-ne a ma un potet (amb el que encara ens queda per veure i patir... !).
  Ens veiem el dia 10 a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb la Diagonal !!!.

  ResponElimina
 4. SÀNSET, tal com estan les coses vuit litres se'ls acaben en tres dies.

  XEXU, mira que vaig proposar-me no polititzar (massa) el bloc, però és que la cosa és massa greu ...
  Centrant el tema, a l'estiu escaldar-se els engonals es converteix en un problema seriós, sí. Les malles no són molt maques, però es posar-se-les i oblidar el tema. I la vaselina també va molt bé. Si ja vas ressentit, una mica de crema hidratant post-dutxa acostuma a ser suficient.

  TXABI, ui, feia por, sí. Tanta que semblava mentida. Al pas que anem, em veig corrent davant dels grisos i em pregunto si això no era cosa dels meus avantpassats. En fi ...

  ResponElimina
 5. Hehe.... molt afinat, Joan. Quan he vist el títol al blogroll he pensat... bé, he pensat en el que tothom ha pensat. Després m'anava dient a mi mateix que m'havia precipitat, però ja veig que no gaire :)

  Vaselina a litres. Sisplau, que "els nostres" (políics) en facin un bon ús!

  ResponElimina
 6. ÒSCAR, moltes gràcies per tanta exclamació. Ja veurem si no criden més els usuaris de la substància.

  FERRAN, ai, colla de malpensats ... Sí, els farà falta un manual d'ús per quan s'escaldin.

  ResponElimina