dilluns, 5 de juliol de 2010

Corredor d'hivern

Ahir vaig córrer la Cursa per la Integració de la Maquinista per tancar la temporada, i Déu ni do quin final. De bon matí estava núvol i semblava que encara tindríem una mica de sort amb les inclemències del temps, però la xafogor es recruava de valent. I tot just començàvem a rodar que el sol feia acte de presència per ensenyorir-se del dia. El circuit mutava i les llargues rectes es convertien en un desert sense fi ... I què voleu que us digui, a mi la calor em mata, les cames se'm tornen pesades i la motivació se m'evapora amb la suor. Pitjor marca personal i les sensacions de l'últim quilòmetre i mig d'estar-me deshidratant amarat en suor. Vaig arribar a meta talment com si sortís de la dutxa.

L'any passat, en aquesta cursa, ja vaig patir molt amb la calor, així que està ben clar que no sóc corredor d'estiu jo. Aquest any, a més, la meva millor cursa la vaig fer nevant després d'estar-me quinze dies sense ni tan sols entrenar, així que cada dia tinc més clar que sóc corredor d'hivern.

9 comentaris:

 1. Jo que no m'hi dedico tan seriosament, t'he de dir que em sento igual que tu. Aquests dies ho he volgut intentar, però només notant a la pell la temperatura que fa se'm treuen totes les ganes. Ara mateix estic davant de l'ordinador sense fer res i ja suo. No pot ser sa córrer amb aquesta temperatura, la sensació d'ofec, la deshidratació... segur que té efectes perjudicials. Haurem d'esperar a veure si hi ha nuvolets algun dia, que la temperatura no baixarà, però almenys no hi haurà sensació d'estar-se fonent.

  ResponElimina
 2. Abans feia força esport, però per falta de temps ho vaig haver de deixar. I la veritat és que la calor cansa enormement. Ara que per aquestes dates fan el Tour de França, em faig creus com poden aguantar aquella gent tantes hores sobre la bicicleta tants dies seguits!

  ResponElimina
 3. de per sí, córrer ja em sembla un exercici perjudicial per a la salut. Fer-ho sota la solana catalana de juliol, francament, em sembla temptar la sort. T'he llegit i he tingut taquicàrdies.

  Visca les llargues caminates hivernals!

  ResponElimina
 4. Benvingut al Club, Joan !!!.
  Aquest any, ja saps, he estat més llest i en acabar els primers 5 quilòmetres me'n vaig anar cap a casa, xop, xop, xop, ben xop... aleshores, sense motivació de cxap mena... "p'a qué seguir?".

  ResponElimina
 5. XEXU, jo entreno al vespre que la calor no apreta tant i, si ho fa, almenys no s'hi suma el sol. Però les competicions sempre són de matí, i això no ho porto gens bé a l'estiu. És per això que acostumo a tancar la temporada el juny.

  ALBERT, el temps és sempre relatiu i un tema de prioritats! Però reconec que de vegades em menjo hores de son. Estic tronat. Els ciclistes són d'un altre planeta, home, ho sap tothom.

  FERRAN, hauries de veure la cara dels meus veïns quan surto a córrer a l'hivern, o quan plou. I de perjudicial res, som corredors per genètica! Clar que ara només ens cal perseguir la presa fins la nevera del súper ...

  TXABI, bandarra, que et vas apocar a mitja cursa. Ningú t'ha dit que deixar les coses a mitges és molt lleig? Jo l'any vinent no penso ni començar-la.

  ResponElimina
 6. Jo no només sóc corredor –que de córrer, corro poc- d’hivern; sinó que sóc “persona d’hivern” en general. Quan anem a Berlín ens hi hauríem de quedar!

  *Sànset*

  ResponElimina
 7. SÀNSET, sí, em sembla que a Berlín estarem fresquets. I penso fer algun entrenament per allà, és clar.

  ResponElimina
 8. Per això la meva darrera cursa de la temporada és la del Corte Inglés. Com tu, jo corro als vespres, si pot ser a partir de les 20h, m'agrada com es pon el sol a la Carretera de les Aigües amb aquells pins que semblen acàcies dibuixant l'horitzó. No vull matinar tant com per poder còrrer abans d'anar a la feina i entre les 9 i les 19h no sóc capaç.

  La proposta de fer les curses d'estiu de tarda, no estaria malament!

  ResponElimina
 9. BELÉN, a l'estiu fins i tot el vespre és un infern, però no queda altra opció. Pel que fa a les curses de tarda em semblaria molt bona idea si no fos per allò de 'curses d'estiu'. Ui, quina mandra.

  ResponElimina