dilluns, 9 d’agost de 2010

Dilluns d'agost a Barcelona

Sona el despertador. Un dia més. Gairebé com sempre. Finestra oberta de nit d’estiu. Però la ciutat no desperta, i el soroll que s’escola del carrer als llençols, rebregats i inútils, no arriba ni tan sol a molestar. Ens aixequem d’esma, pilot automàtic connectat, que el dia allarga i fa pagar les despeses en hores de descans nocturn manllevat.

Al carrer, l’escenari de sempre, però mig buit. Potser caldrà comprovar l’hora. El motor ben viu mira de despertar una ciutat adormida. La pel·lícula, per vista, no deixa de ser nova perquè els actors no han vingut avui. Sortim com sempre, arribem abans. I tot segueix mig buit, mig mort. Amb to baix. Massa càlid i gris. Dilluns d’agost a Barcelona.

13 comentaris:

 1. Gran eina aquesta del pilot automàtic!

  Com tu, avui pensava el mateix. Tot mig buit: pocs cotxes per la carretera i menys gent a la feina. Tothom de vacances i tu treballant.

  Ara, no et preocupis que qui riu últim riu millor: quan ells tornin, nosaltres marxarem.

  *Sànset*

  ResponElimina
 2. I jo que ja he tornat, sànset? ;-)

  Avui, de tornada, he trobat els carrers més buits que mai. I és que aquesta setmana i la que ve són les més fluixetes de tot l'agost. Llegint-te pensava si m'havies espiat...

  ResponElimina
 3. La ciutat, a l'agost i a certes hores, sembla fantasma. Però també hi ha els que ja han tornat i els que es guarden les vacances per altres moments. Busca'ls, no estàs sol.

  ResponElimina
 4. Rita, em sap greu...

  jejeje. Tornar és el pitjor. Amb el bé que s'està sense fer-ho!

  *Sànset*

  ResponElimina
 5. SÀNSET, no em preocupa fer vacances al setembre, al contrari. El pilot automàtic s'activa solet cada matí de feina. Curiosament, els festius no apareix. Misteri.

  RITA, no t'espiava, no. Però sabent que hi ets marxarem més tranquils. No et desanimis, eh? Al final tots estarem si fa no fa igual, així que abans o després ...

  XEXU, la gran ciutat té això, oi? T'envoltes de molta gent i et sents més sol que mai en quan marxen els teus.

  ResponElimina
 6. Per això que descrius penso que és la millor època de l'any per estar a Barcelona. Tan de bo sempre fos igual! Sense sorolls, menys gent... fantàstic!

  ResponElimina
 7. Ei, l'Albert té raó. Deixant de banda la fastigosa calor humida de Barcelona, l'agost és un mes excel.lent per passar-lo a la nostra capital: no aglomeracions, no cues, no caravanes, no...

  Disfruteu-la, i ànims als "pre-vacancers", que cada dia us en falta un de menys!

  ResponElimina
 8. ALBERT, a mi també m'agrada prescindir de les aglomeracions per variar. Però no tot és magnífic, la feina que hem tingut per trobar una fruiteria oberta!

  FERRAN, portem uns dies poc dignes d'agost, la veritat, però la xafogor barcelonina és llegendària. El cert és que no se'm fa pesada l'espera, potser perquè no tinc la percepció d'haver-la començat.

  ResponElimina
 9. T'informo que he inclòs aquest post a la secció Blogs degustació d'avui.
  Salut
  http://jmtibau.blogspot.com/2010/08/blogs-degustacio.html

  ResponElimina
 10. A Barcelona l'estiu és molt trist... o almenys així ho percebo jo.

  Salutacions!

  ResponElimina
 11. JESÚS, benvingut i gràcies per enllaçar-me.

  JORDI, vaja, he contestat primer el teu segon missatge. Quines coses.

  ResponElimina
 12. Barcelona, al matí, a l'estiu, sembla perllongar la mandra. Molt bonic el que has escrit.

  ResponElimina