diumenge, 30 de gener de 2011

Mitja Marató de Barcelona 2011

Imatge extreta de la web de la Mitja Marató de Barcelona 2011

Jo anava dient que no, que avui no tenia intenció de competir sinó, simplement, fer un entrenament de qualitat de cara a la fita que m'espera d'aquí a cinc setmanes. El dia, a més, prometia pluja, així que al final la família s'ha quedat a casa estalviant-se la planxa d'estar palplantats sota la pluja esperant que un servidor completés els vint-i-un quilòmetres i noranta-set metres reglamentaris.

Els primers quilòmetres han estat més o menys tranquils, mirant d'anar superant l'aglomeració del primer tram amb una baixada per les rambles massa estreta per als més de vuit mil inscrits. Quan la pluja ha fet acte de presència m'he relaxat, decidit a completar una bona cursa i prou. Però a mesura que els quilòmetres anaven caient la gent s'anava estirant i m'he trobat còmode mantenint un ritme bastant ràpid i regular. Cap al quilòmetre quinze he vist clar que estaria molt aprop de la marca de l'any passat, així que m'he decidit a intentar rebaixar-la. He augmentat lleugerament el ritme i m'he plantat a meta amb un registre d'01:35:03, millor marca personal, i la sensació que l'entrenament està anant per allà on toca.

En menys de quinze dies he completat els exàmens, m'han fet  oncle i he rebaixat el meu millor temps en una mitja marató. I aquesta tarda, per primera vegada en molt de temps, he tingut la sensació de tenir per davant tot el temps del món.

18 comentaris:

 1. De tot aixó se'n diu constáncia, ho celebro ....

  ResponElimina
 2. Ets el segon blogaire que llegeixo que ha completat la mitja marató d'avui. Quan he llegit el seu post he pensat que no trigaries a publicar que tu també hi eres. I ja veig que l'has acabat sobrat de forces. Una bona marca per tenir en compte, i un bon entrenament, no es pot demanar més. Bé, sí. Tot el que dius al final del post, ho tens tot!

  ResponElimina
 3. No t’he vist passar, allà palplantat com estava sota la pluja a la cruïlla de Ciutat de Granada amb la Diagonal, al costat de la Torre Agbar, tot esperant l’arribada dels meus companys per enganxar-me a ells per tal de fer plegats els darrers 8 quilòmetres... (sniff).
  Molt bon temps, “vive Dios”; pel que sembla, tornaràs a “volar” el proper 6 de març. Felicitats !.

  ResponElimina
 4. ja tens carnet de corredor? es veu que ara farà falta. De fet, té més merit lo meu, que m'he empassat dos partits de fútbol i un tercer que m'espera ara, l'Osasuna - Madrid, aixó si que esgota física i psíquicament.

  ResponElimina
 5. Felicitats i no hi ha millor manera de començar la setmana, que amb tant bones perspectives

  ResponElimina
 6. Felicitats!! Les fites físiques sempre m'han resultat admirables així que la meua sincera enhorabona i ànims per al que té que vindre!

  ResponElimina
 7. Company! Jo sóc l'altre blogaire que comentava en XeXu! Veig que m'has superat per dos minutets! Molt bona marca! Jo és la primera mitja que feia a Barcelona (n'he fet alguna altra) i estic en una mena de retorn a l'atletisme després d'un temps lesionat. Com tu, molt bones sensacions i una fantàstica experiència... ara, ja estàs entrenant, que la propera t'agafo! ;p

  ResponElimina
 8. renoi, noi! quin any que t'està sortint! felicitats! :)

  ResponElimina
 9. Sí, noi, sí que n'has fet, de coses, en un mes. Per cert, el meu germà també corre a totes les maratons hagudes i per haver: diu que el 6 de març en farà 42 i el 7 de març 44 (però anys). La veritat és que us admiro, perquè jo mai he pogut córrer més de 50 metres!

  Vagi bé, i sobretot felicitats per ser tiet. A mi m'encanta ser tieta i el meu nebot està contentíssim amb mi! :)

  ResponElimina
 10. La felicitat és la presència d'expectativa, diu Villatoro a La ciutat del fum.

  ResponElimina
 11. Sobretot vigila de no passar dels 80 per hora, que el govern sobiranista no està per hòsties.

  ResponElimina
 12. Molt bé company! Portes un inici d'any meravellós! :-)

  ResponElimina
 13. Molt bé Joan, no t'he vist, massa capficada amb les fotos, a més congelada, però sembla que a Granollers també t'apuntes. Jo faré el quart de mitja. Per ara em quedo amb curses de 10km o menys, potser en el futur intento una mitja, quan estigui més preparada psicològicament.

  Per cert no t'oblidis de parlar-me de la conscienciació sensorial per la cursa. M'interesa molt el tema. Si tens bibliografia serà benvinguda.

  ResponElimina
 14. Molt bé campió! Segueix així, que segur que a la marató també aconseguiràs millorar la teva marca.

  ResponElimina
 15. ANÒNIM, reconec que córrer poc més de 21 quilòmetres un diumenge al matí amb fred i pluja requereix una certa constància, sí. L'encostipat ho celebra per mi.

  XEXU, sóc un paio optimista, ja ho saps. Al Porquet no sé si l'he vist, coses dels pseudònims ...

  TXABI, jo tampoc t'he vist, i mira que m'hi he fixat! Em sento fort, però ja veurem en la prova reina.

  PUIGCARBÓ, els de la federació que m'esperin amb el seu coi de carnet. A qualsevol cosa li dius tu futbol. Mira que empassar-se els Teleñecos ...

  GARBÍ, gràcies. Estic cansat però satisfet.

  MARIA, no ho considero cap fita, però vaja, s'agraeix. Això sí, després les cames pesen una estoneta ...

  PORQUET, caram, re-debutar amb 1 h 37' no està gens malament. A la propera t'espero.

  KIKA, suant, suant, però vaja, té bon gust, sí. I els reptes que m'esperen!

  ResponElimina
 16. NUR, darrerament som una plaga. Surten corredors de sota les pedres! Amb els nebots no tinc mèrit, que me'ls fan. Però l'oncle Joan és una criatura com ells, així que ens entenem molt bé.

  HELENA, jo dic que la felicitat és una elecció. Suposo que per això extreus felicitat dels meus darrers apunts. Sí, sóc un ingenu, però no canto tangos i espero que la guerra no ho estronqui tot!

  LLUÍS, si mai arribo als vuitanta per hora corrent seré tal llegenda que el govern haurà de fer-me ofrenes!

  DOOMMASTER, l'any ha començat amb molta força, sí. I no penso baixar el ritme, que això són quatre dies.

  BELÉN, doncs ... no. A Granollers hi volia anar, però vaig arribar tard a les inscripcions!
  La meva bíblia és El correr chi de'n Danny Dreyer. Filosofia oriental aplicada a cursa. Prometo parlar-ne, m'ho apunto.

  LLUÏSA, considerant com va anar l'any passat crec que millorar marca a la marató no em serveix. Ho vaig fer fatal!

  ResponElimina
 17. Uns últims dies plens de bones notícies! Me n'alegro! Moltes felicitats!
  Quan es practica un esport, és inevitable, per molt que en un principi no es tingui la intenció, de millorar el que s'ha fet abans!

  ResponElimina
 18. Felicitats, per la marató i pel teu bon humor.

  ResponElimina