dilluns, 6 de juny de 2011

Talment com abans


Teodosi Vs Strauss-Khan

Segle V. La caiguda de l’imperi Romà posa en dubte totes les estructures socials conegudes. Les institucions imperials s’esbocinen en milers de fragments davant la pèrdua de cohesió del poder. La pèrdua de referents d’autoritat genera desencís, i s’entra en un llarg període de reforma, de crisi del model que no s’acabarà ben bé fins quasi deu segles més tard.

Segle XXI. La caiguda de l’imperi econòmic posa en dubte totes les estructures socials conegudes. Les institucions locals es mostren incapaces de gestionar un model global davant la manca de cohesió del poder. La pèrdua de referents d’autoritat genera desencís, i s’entra en un llarg període de reforma, de crisi del model que no s’acabarà fins no sabem quan.

14 comentaris:

 1. És allò que diuen... Roda el món i torna al Born.

  ResponElimina
 2. El filosof Heràclit i el seu etern retorn ....ben dit, no ho trobo cap ximpleria la veritat, al contrari molt encertat!

  ResponElimina
 3. la històra és cíclica i els errors dels hominids tambè.

  ResponElimina
 4. Doncs a mi m'agradava més amb barba!

  ResponElimina
 5. és la previsió més encertada que he sentit per ara :-)

  ResponElimina
 6. Això demostra que la història és cíclica, encara que cada època té les seves peculiaritats.

  ResponElimina
 7. estem en una món rodó i tot va girant i es repeteix, encara que ens vulguin fer creure que n'anem aprenent... espero que sapiguem evitar repetir algunes coses abans no sigui massa tard...

  ResponElimina
 8. És ben bé això, Joan. De fet, és la història del nostre planeta, i la història de la vida: neix, es desenvolupa i mor. Que en sortirà alguna cosa evolucionada del que hem tingut fins ara, segur; cal veure què serà. Estic expectant.

  ResponElimina
 9. La façana de l’edifici ha passat per diversos rentats de cara però els fonaments són, des de fa segles, els mateixos. I trontollen.

  ResponElimina
 10. ! 10 segles!Deu meu..................

  ResponElimina
 11. LLUÏSA, el Born té etimologia medieval, del verb bornar, girar, que és el que feien els cavallers a la plaça per les justes. Així que la teva frase té encara més sentit.

  ELFREELANG, més que etern retorn, és eterna estupidesa humana. Les coses no tornen per sí soles, som nosaltres que ens hi estavellem de nou.

  PUIGCARBÓ, això d'homínids ha sonat fins i tot despectiu.

  BELÉN, no te'n refiïs, sota la barba no hi amaguen res de bo.

  KIKA, fa temps que especulo amb la idea d'una nova edat mitjana. És l'única manera d'entendre-ho tot plegat una mica.

  ResponElimina
 12. XEXU, som cíclics. D'aprenentatge, poquet.

  TUMATEIXA, han de passar segles i ja veus, aprenem ben poc. Però l'optimisme sempre ens quedarà. Una nova edat de canvis és una nova oportunitat per fer-ho millor.

  FERRAN, expectants estem, però enmig de la tempesta alguna cosa hi tenim a dir. Mirarem de no cagar-la gaire.

  ÒSCAR, doncs ja toca canviar el piset. Sense hipoteques, això sí.

  ROSA, es fa difícil dir si van ser set o van ser deu, però vaja, molts en tot cas. Esperem que l'acceleració també ens arribi per als canvis.

  ResponElimina
 13. La pega és que ho sabem. Ja fa dies que ho sabem. Però no trobem la manera de treure'n el desllorigador. Em temo que la cosa va per llarg.
  Desanima la repetició dels cicles. Som ben previsibles i no n'aprenem...

  ResponElimina
 14. EULÀLIA, mai no n'hem après gaire. Aquest cop serà diferent? És a les nostres mans.

  ResponElimina