dimarts, 16 d’agost de 2011

Descans d'estiu


Summer Relaxation - La Rose de Petit Prince - Agathe Legrand

Això de passar l'agost a la ciutat sense gairebé familiars ni amics ens desperta alguna mena de sentiment de reforma que comença a ser malaltís. No ho sé, serà que ens ataca la fal·lera de l'activitat estiuenca, que la sang ens bull i ens indueix a fer i fer i seguir fent, i quan ja hem encarat, gaudit i enllestit el lleure estiuenc ens tanquem a casa a fer reformes.

Fa un parell d'anys ens va donar per pintar el pis sencer, i ara, aprofitant aquesta mica de temps extra que ens dóna la jornada intensiva, ens ha donat per renovar alguns mobles i fer petits canvis on l'escàs pressupost es tradueix en molta dedicació i hores. Vendre mobles de segona mà, netejar, prendre mides, comprar-ne de nous, carretejar amunt i avall per cinc pisos sense ascensor, muntar fusta sueca, buscar quina ferreteria del barri sobreviu oberta, cercar la peça adequada per a donar-li un nou toc a una peça que ja té uns anys, tornar a netejar, tornar a prendre mides, muntar, clavar, cargolar, encolar, pintar, tornar a netejar, redistribuir articles, roba i demés entre els nous espais hàbils. I aprofitar per llençar coses velles que s'acumulaven sense ús.

I tot això sense deixar de llevar-se cada matí a les set i apagar focs laborals que et desborden perquè els teus companys estan de vacances i algú ha de mantenir el país en marxa, i defensant un somriure perquè a les tres sortiràs per la porta a gaudir de moltes hores de sol i temps per fer encara més coses. Qui ho ha dit, que l'estiu és per descansar?

12 comentaris:

 1. Qui ho ha dit, que l'estiu és per descansar?... un que debia estar tot l'estiu de vacances, o sia un ric o un ociós, que aixó de les vacances només es pels treballadoers per a fer-els-hi la babarota quinze dies o tres setmanes, que ara ens en guardem per l'hivern. I no pensem que hem de currar els atltres onze mesos.

  salut i a pintar, si et vols passar per casa, fa tres anys que la meva dona intenta que pinti la barana del balcó, però jom m'escapoleixo de l'escomessa amb gran habilitat....de moment.

  ResponElimina
 2. Bé avui m'acabo d'incorporar ala feina, o sigui que estem igualats. Com que estic en fase de depressió post vacacional millor no dic gaire cosa... sniff.

  ResponElimina
 3. L'estiu et deixa mort, en realitat. Suma a l'augment de l'activitat una calor infernal, i ja tens una mena de gimcana gens lúdico-festiva. Si a sobre et poses a fer reformes... vaja, et planyo.

  ResponElimina
 4. Doncs jo ho trobo molt bé, encara que faci mandra! Així començareu al setembre amb aires renovats i el pis al vostre gust i més cómodes! Que és ben important sempre sentir-s'hi bé!

  Ara, haig de dir que amb això de cinc pisos sense ascensor m'has matat, per canviar els mobles deveu fer una bola al braç important, no? ;P

  ResponElimina
 5. No tenim remei, com som: quan no tenim vacances perque no en tenim, i quan en tenim perque ens encanta aprofitar-les per fer coses... La qüestió és no parar. El bon rollo és no parar per fer coses que ens ve de gust, com espero (i suposo) que és el cas. Viel Spaß / que us divertiu!

  ResponElimina
 6. Mira estic aplaudint amb les orelles! Veig que no estic sol!!!!

  Sí senyor, penses que amb la jornada intensiva gaudiràs d'unes tardes de platja estratosfèriques i plegues a les 3 i dius, vingaaaa, que el dia és llarg!

  Ahir per exemple. Surto a les 3. Vés a casa. Fes-te el dinar, neteja els plats, passa't la resta de la tarda arrencant el paper de l'habitació que vull reformar (ja és la segona setmana que estic enclaustrat en aquesta habitació, esponja amunt i paper avall), plega la roba que hi havia estesa, posa una rentadora, vés a casa els pares a regar-los les plantes mentre ells estan de vacances, torna les pel·lícules que tenies agafades a la biblioteca, torna a casa, treu la rentadora i estén la roba, passa't una hora més traient gel del descongelador (la mítica trobada anual amb el congelador i el seu procés de descongelació), fes el sopar, renta els plats.... seu al sofà i cau rendit.

  Sona el despertador aquest matí... estic baldat.

  Visca l'estiu...

  ResponElimina
 7. Els que se'n van de senderisme, per exemple, tampoc descansen.

  ResponElimina
 8. A veure si encara ens trobarem a Ikea, posats a patir. Suposo que necessitaríem dues vacances: les de fer coses i les de no fer-ne cap. Però tal com estan les coses, potser el govern decideix que no en fem gens i llestos.

  ResponElimina
 9. PUIGCARBÓ, home, la barana del balcó és poca cosa, però prou feina tinc amb casa meva. Algun dia tocarà, així que, què caram, una gorreta, una cervesa freda, i a arremangar-se, que fer-la feliç no costa tant.

  EULÀLIA, ai, jo fa setmanes que treballo però encara tinc un no-sé-què d'estiu enganxat a la retina.

  XEXU, sí, és un punt masoquista, ho admeto, però què dimonis, també ho estic gaudint.

  BCN M'ENAMORA, cames fortes sí, però bola, jo, més aviat poca cosa. Diuen que les escales allarguen la vida, així que calculo que duraré fins els 400 si fa no fa.

  FERRAN, sí, si no ho féssim de gust ens hauríem quedat de braços plegats. Hi ha temps per tot.

  PORQUET, caram, he tingut una imatge elefantina amb les teves orelles al vent... Estem mig agermanats, ves.

  HELENA, el senderisme el tinc previst pel setembre, no pateixis.

  LLUÍS, el de Badalona és la meva segona casa, em penso. Seria tot un què. No proposis aquestes coses, que encara t'escoltaran per dir després que ha estat petició popular.

  ResponElimina
 10. aquests canvis es fan amb molta il·lusió, però tenir-ho que fer amb aquesta calor... ho espatlla una mica.

  ResponElimina
 11. Per mi no parar en aquest sentit (fer bricolatge, reformes, coses de casa) no deixa de ser una manera de fer vacances, perquè no és l'activitat habitual que faig laboralment. És curiós però em passen les hores laboral i desconnecto molt; crec que és una mena de descàrrega que em va molt i molt bé. Però tampoc n'abuso que, si no, les contractures van que volen :)

  ResponElimina
 12. TUMATEIXA, *tenir que sempre ho espatlla tot, sí... ^^

  NÚRIA, sí, però són unes vacances de les que després també necessites un descans.

  ResponElimina