dimarts, 31 de gener de 2012

Vacances d'estiu a l'hivern


Yellow and Blue - Beatrice Murch

N'havíem llegit meravelles però sabíem que era difícil. Només vint persones al dia hi tenen accés. Deu permisos sortejats en línia a la xarxa entre tots els sol·licitants, amb mesos d'antelació. Deu permisos més sortejats a l'oficina de turisme in situ, d'un dia per l'altre. Però, malgrat totes les dificultats, decidim anar-hi. Ens plantem a l'oficina esperant que no hi hagi molta gent i les nostres opcions es multipliquin. Però no tenim sort. Tornem decebuts cap al motel, però com anem bé de temps decidim tornar a temptar la sort a l'endemà. I l'endemà, en aquell bombo de bingo, surt el nostre número. I anem fins allà, i ens delitem amb l'espectacle tot traient fotografies.

Uns mesos més tard ens assabentem del concurs del Saló Internacional de Turisme, i l'Ariana escull una d'aquelles fotografies per presentar-la. Però no aconseguim invitacions i, com que tenim les següents vacances ja decidides, decidim no anar-hi perquè ens fa pal haver de pagar l'entrada. Però al darrer moment ens truquen els meus pares perquè han aconseguit dues entrades més. L'Ariana presenta la foto. I guanya el concurs. Vol i set nits d'hotel a Buenos Aires. El que són les coses.

D'això fa molts mesos, sí. Però ben aviat estarem enfonyats dins una bala d'argent que sortirà del Mediterrani, creuarà l'Atlàntic i s'aturarà al Riu de la Plata. Vam demanar que ens dilatessin el vol de tornada una setmaneta més per organitzar una escapada addicional a la Patagònia, així que farem una fugida cap a l'escalfor d'allà ara que aquí tot just acaba d'entrar-nos el fred. Tres setmanes mal comptades i marxem quinze dies de vacances d'estiu a l'hivern.

17 comentaris:

 1. Sí que la sabeu llarga, ara que diuen que ve el fred siberià, aprofitareu per anar a la platja. Sou afortunats, no ho podeu negar. Però la fortuna també s'ha de buscar, i vosaltres ho heu fet. Que tingueu molt bon viatge, sona realment espectacular. La Patagònia és dels pocs llocs d'Amèrica que no m'importaria visitar.

  ResponElimina
 2. Si una foto de l'Ariana us porta cap a Argentina, ja saps què et toca a la tornada ;-)

  Gaudiu molt d'aquestes vacances d'hivern!

  ResponElimina
 3. Caram, quina sort, tu! De vacances en vacances, i tireu perquè us toca!

  Gaudiu-ne!

  ResponElimina
 4. enhorabona!, i jo que em passo el sant dia fent fotos, no se'm va ocòrrer enviar-ne ni una, de fet, ni n'envio al Molina a Espai terra. Burru! que sóc un burru!

  bon viatge.

  ResponElimina
 5. no hi ha res com fer vacances a destemps....son les que millor gust tenen. Enhorabona per tot el cunjunt.

  Garbi24

  ResponElimina
 6. són vacances d'estiu a l'hivern, però es que allà es estiu! per tan son vacances d'estiu a l'estiu fetes a l'hivern

  ResponElimina
 7. Caram quina enveja que feu, sana, però enveja!!!! Gaudiu molt, és un privilegi poder fer vacances d'estiu a l'hivern. Quan es disposa de temps, es poden fer tantes coses; alguns ho saben fer, d'altres ho somien!!!

  ResponElimina
 8. Perdó??? Però què cabroooons!!! L'Argentina és un dels (2.759.844) llocs del planeta on encara no he estat, i que m'encantaria visitar!!! Si un dels dos s'hi repensa i prefereix quedar-se aquells dies al país d'en Millet i d'en Montull, no us sàpiga greu dir-m'ho: m'ofereixo acompanyar qui sigui que viatgi!!

  ResponElimina
 9. Felicitats a l'Arinana, la foto bé s'ho mereix.

  Argentina, espectacular, impresionant. Aneu de llibreries pel carrer Corrientes i no deixeu de visitar "El ateneo". Una llibreria en un teatre. Mireu aquí

  http://www.ohbuenosaires.com/weblog/el-ateneo-de-buenos-aires

  Bon viatge!

  ResponElimina
 10. Caratsus! Quina vidorra! Amb aquest fred que fa aquí i vosaltres cap a tastar l'estiu de sud-americà!

  En aquest cas, però val a dir que ha estat guanyat a pols... mantenint bon pols a l'hora d'apretar el botonet de la càmera!

  Doncs a gaudir-ho!

  ResponElimina
 11. Renoi quina enveja! Ara bé, no m'estranya gens que guanyés el premi. Aquesta foto ja em va agradar a l'estiu., quan la vas penjar al post (com moltes altres de l'Ariana, dit de pas...
  Bon viatge i esperem les pertinents cròniques...

  ResponElimina
 12. Tu i les teves vacances ja comencen a fer una mica de rabieta...
  hehe, és broma, que vagi bé!

  ResponElimina
 13. Caram, caram, caramboles de la vida, ¡felicitats! La foto era impactant, s'ho mereixia.
  A viure, que a vegades hi ha coses bones i s'han d'aprofitar totes, totes.
  Olga

  ResponElimina
 14. XEXU, també crec bastant en aquesta concepció de la fortuna que exposes. D'altra banda, em segueix sobtant la reticència que molts mostreu envers alguns indrets concrets. Caram, jo per anar de vacances no li faig un lleig a cap *puestu.

  LLUÏSA, veus? El teu suggeriment de fer una foto per allà que ens porti a una altra banda m'ha agradat. I així, ad eternum.

  YÁIZA, ei que després em passo l'agost treballant, no fem ponts... però mira, procurem que no s'aturi la festa.

  FRANCESC, doncs mira, és una sort que no haguéssim de competir amb tu, oi?

  GARBÍ, tens tota la raó. A l'estiu ja es gaudeixen prou fent-les al juliol o al setembre, però això de marxar al febrer ho sentim com tot un luxe.

  ResponElimina
 15. PONS, són vacances amb origen hivern i destí estiu. O vacances d'hivern a l'hivern buscant l'estiu... Ai, que m'embolico. Sigui com sigui, la part més interessant és l'únic terme de consens: vacances.

  DAFNE, de vegades els somnis són una bona motivació. Cal saber quins han de seguir sent-ho i quins poden accedir a la realitat.

  FERRAN, gràcies per l'oferiment. Series una bona companyia, n'estem segurs, però em temo que haurem de rebutjar l'oferta. No cal crear precedents perillosos...

  TXABI, oi que sí?

  BELÉN, gràcies per les recomanacions. Tractant-se de llibreries pots estar segura que les tindrem ben presents.

  ResponElimina
 16. PORQUET, l'Ariana té millor pols que jo, segur. Però el saltiró és ben meu.

  EULÀLIA, alguna crònica caurà, evidentment. Passo els elogis a l'Ariana.

  TUMATEIXA, i ha sobre gratis. Sí que fem ràbia, sí. Hehehe.

  OLGA, cal ser conscient que la felicitat està cara, i per tant, l'hem de gaudir de ple. No ho oblidarem.

  ResponElimina