divendres, 27 d’abril de 2012

Sabó LiebsterDiuen que no se’n coneix l’origen, però el mot germànic sembla indicar un origen teutó. Diuen que són uns premis, però, com que no hi ha diners ni jurat, potser caldria parlar de reconeixement. Són els Liebster Blog Awards, uns premis de reconeixement en cadena que converteixen els blocs premiats en jurat. I el Porquet me n’ha concedit un, segons diu per ser un espadatxí de la ploma i el teclat, una llengua afuada i una lletra acurada. Caram, tot això?

No crec gaire en els premis, tot sigui dit. Massa sovint se’ls intueixen moviments subterranis dubtosos i un joc d’interessos que va més enllà del reconeixement de qualitat que s’hauria de donar per descomptat. L’avantatge dels premis menors és que s’allunyen d’aquestes històries. Però tampoc ens enganyem, això no deixa de ser una gestió del sabó. Tu m’ensabones l’esquena i jo te la ensabono a tu. I la piràmide va creixent fins que el premi el tinguem tots. Però mentrestant... Què voleu que us digui, aquest sabó em deixa un cutis magnífic.

Les bases diuen que l’acceptació requereix del compromís de copiar i enganxar el logotip del premi, enllaçant-lo a qui l’ha concedit com a agraïment. A més, cal triar cinc blocs per continuar amb la bromera, amb el requisit que tinguin menys de dos-cents seguidors. Se suposa que han de ser blocs interessants, i no estaria de més explicar els motius de la tria i avisar-los de la nominació.

I ara és quan em toca fer de jurat i anunciar-vos els meus ensabonats guanyadors. Val a dir que la tria ha estat difícil i que lamento no poder incloure tots els blocs que segueixo perquè tots s’ho valen i bla, bla, bla de debò. Però bé, sigui com sigui tinc els criteris que tinc. Me'n faltaran molts, però em consola saber que molts el rebreu (si no l'heu rebut ja...) d'altres blocaires més lúcids que jo mateix. Així que...

Redoblament de tambors, si us plau...
Gargamellejo una mica...
Engolo la veu i em poso cerimoniós...
Tibo l’esquena i premo el culet per fer un posat elegant...
Somric a les càmeres...
A les senyores...
Als senyors...
A tota la resta d’espècies...
Faig una pausa dramàtica...
Encara una altra...
I una tercera que ja és excessiva...

I els guanyadors dels premis Liebster són...

In varietate concordia. El Ferran manté el bloc a un ritme més tranquil que fa un temps, però no deixa de ser una referència.

Encara estem així?. La dosi d'ironia no exempta de mala llet d'en JP és un bon bàlsam pels temps que corren.

Esquitxos. On el Rafael ens acosta la seva poesia lúcida i sincera.

La veritat dins la ficció. Un racó fresc, el poti-poti jovenívol de'n Marcel.

Ucronies. Per la implicació de'n Joan en tot allò que fa.

I això és tot per avui!

6 comentaris:

 1. Caram, Joan! Un raig de gràcies! Aquest detall, serà tot el que vulguis, és això que dius... però que bé se't posa! Una abraçada.

  Joan

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies Joan!

  Ara hauré de suportar el meu ego fins que se li passe. que amb coses com aquesta es posa impossible.

  ResponElimina
 3. Doncs dos nous blogs que tinc per a descobrir!
  Com molt bé has dit, Joan, ens ensabonem tots plegats una mica, però què vols que et digui, ja està bé fer-ho de tant en tant, que tampoc hi estem massa acostumats a que ens reconeguin ni la feina feta per la qual ens paguen ni la feina feta per la qual no ens paguen però que hi dediquem moltíssimes hores, com pot ser un blog.

  Un plaer poder-te fer aquest reconeixement.

  Això del culet premut... llàstima de no haver vist la gala en directe! ;p

  ResponElimina
 4. Oh, Joan, et faig la reverència pertinent mentre t'agraeixo les teves paraules, mentre. Sento que ara, més que no pas "a un ritme més tranquil", la catosfera la tinc bàsicament abandonada. Noi, no dono per més i em sap greu el que em perdo, tots els vostres escrits, les vostres reflexions i comentaris... però buf, no, les energies les tinc ara en altres "andurrials".

  Moltíssimes gràcies de tot cor per pensar en l'In varietate malgrat el silenci, eh? :)

  ResponElimina
 5. Mercès mil doctor Joan!

  Havia sentit a parlar d'aquest premi a l'espai internet dels telenotícies de TV3. Fa il·lusió rebre'l! I fa riure que descriguis el meu blog com un "poti-poti jovenívol" hahaha.

  ResponElimina
 6. JOAN, res, res. Les gràcies són per a vosaltres, per fer de casa vostra un espai més que digne.

  JP, se li passarà, tranquil.

  PORQUET, veus? Aquí està la salsa de tot això, anar-nos descobrint.

  FERRAN, home, escrius de rebot, però podem seguir les teves paraules, no? Doncs això.

  MARCEL, que no ho són tots els blocs, un poti-poti?

  ResponElimina