diumenge, 22 de juliol de 2012

Altres plans


Compiled Upon a New Plan - Brian Dettmer

Tenia planejades unes vacances al nord d'Europa a base de botes de muntanya i paratges espectaculars. Tenia la recerca, els consells inestimables i la decisió, però vam anar ajornant la compra dels bitllets d'avió. Tenia planejats uns quants apunts per anar omplint la casa. Tenia la lletra i el verb, però vaig anar ajornant la música.

Tenia plans solellosos d'estiu però al cel només hi van aparèixer la boira i la pluja. Les adreces es van fer molt més properes, els plans més discrets, la lletra ajornada. El sol ha quedat atrapat dins les nostres cases de pas i, encara que no ha senyorejat el cel, no puc dir que m'hagi faltat enlloc. Això sí, he procurat ignorar les notícies i desconnectar. De debò. De primer va ser gairebé inconscientment però, al final, la desconnexió s'ha fet més llarga i més intensa del que havia planejat. També profitosa, sí.

Ja ho deia aquell de Liverpool, que la vida és el que passa mentre tu fas altres plans.

13 comentaris:

 1. de vegades les coses sense gaire plantejament són les que surten millor.....Només cal provar-ho

  ResponElimina
 2. Quinaaaa penaaa...... Neste år kan du kansje komme til Norge...... Potser nosaltres hi serem més dies i fins i tot ens podem veure.

  ResponElimina
 3. Els plans hi són per saltar-nos-els, de vegades improvisar i deixar que tot flueixi és la millor opció. I la desconnexió, també.

  ResponElimina
 4. Convé desconnectar, malgrat les realitats segueixen el seu pas, i res s'atura!!! Almenys que us hagin servit per renovar i emprendre amb força el camí que hem de seguir traçant amb molta pressa!!!

  ResponElimina
 5. FRANCESC, lamento dir-te que no era cap concurs. T'has quedat sense premi.

  JOAN, algú va dir que les bogeries no existeixen perquè, si te les planteges, segur que acabes pensant que era el més sensat que podies fer.

  BELÉN, podria ser una opció, sí. Mai se sap. I potser faríem que aquella trobada no semblés una excusa.

  SÍLVIA, per saltar-se els plans, primer cal fer-los. I de vegades cal fer com el surfista i deixar que el mar sigui qui decideixi on i quan arribaràs a la platja.

  TXABI, suposo que sí. Aquest "allà on sigui" és un país estranger que tenim molt aprop. Alguns diuen que no he creuat fronteres, però.

  DAFNE, no m'havia passat mai, però això de deixar l'ordinador de banda durant tants dies i no saber res de les notícies ha estat el millor que he fet en temps.

  ResponElimina
 6. Desconnectar és molt sa i un bon exercici ....

  ResponElimina
 7. Sovint, quan els plans es desfan o ens els saltem i improvisem passen les millors coses, els descobriments, les meravelles.

  I sí, desconnectar del món -aquest món neoliberal de merda que ens està tocant viure- per uns dies és sa. Però després calser sensibles a allò que passa al voltant. És molt greu. I seguirà.

  ResponElimina
 8. ELFREELANG, saníssim i un ingredient irrenunciable de la felicitat també.

  EULÀLIA, saltar-se els plans acostuma a ser divertit i tot. I per endollar-se amb les piles carregades, res millor que una mica d'espai. Només de tant en tant, va.

  ResponElimina
 9. De vegades les coses no surten com havíem planejat. Suposo que la gràcia està en saber tenir capacitat de reacció i driblar les circumstàncies que van sortint.

  ResponElimina
 10. I com va anar, per l'estranger sense fronteres? Us vau trobar amb Don Quixot? ufanosos molins de vent van aconseguir aturar-vos en els vostres camins? vau gaudir dels pobles castellans, o extremenys, o fins i tot cosins aragonesos on es parlen estranyes llengües orientals? ... Vau omplir el dipòsit de les energies, per a la rentrée?

  ResponElimina
 11. La qüestió, al final, és que vagis on vagis, com si no vas enlloc, gaudeixis d'un bon estiu. Tant si és aquí com si és allà de paratges, paisatges, camins, muntanyes, rius, sol, ombres, sopars, dinars, cerveses i refrescos en tindràs tants com vulguis. Vull dir que cal aprofitar el moment, i si aquest any les terres nòrdiques no us veuran trepitjar-les, potser serà l'any que ve, i en aquest cal gaudir d'aquelles que trepitgis!

  ResponElimina