dimecres, 4 de juliol de 2012

La mirada del surfista


 Sun Curl - Clark Little

Sap el que es fa i no vol perills, de manera que ho planifica tot fins al més mínim detall. Marca la meta amb lletres daurades i el seu sistema de posicionament global li fa els càlculs. Somriu, i es situa a la vitrina per veure com aquell món desfila davant seu. La manada que l'acompanya comparteix les seves costums i ritus i, d'aquesta manera, sa i estalvi, arriba a bon port. Sempre segons el pla. Ha vist la pel·lícula, i n'ha gaudit. Ha afegit unes osques més a la seva col·lecció de cromos, i se'n vanta satisfet. Però és incapaç de recordar quines passes ha fet.

Dies després, recollint trofeus fotogràfics, es fixa en l'expressió dels ulls d'aquell surfista. Li intueix el desig d'arribar a la platja, però sap que li és impossible calcular prèviament com ho farà, o a quin punt arribarà. Es llençarà a l'aigua i observarà les onades. S'hi adaptarà i les cavalcarà. I a cada nova alenada reaccionarà per continuar damunt la corrent que més li interessi. Constantment avaluarà el seu camí, i quines són les seves passes. De vegades fracassarà en l'intent d'assolir la platja, però la sorra ja no és l'objectiu perquè l'únic objectiu és el viatge en sí mateix i, d'aquesta manera, no es pot fracassar mai.

Recull les fotos d'una revolada i se'n va cap a l'armari. Engrapa amb ràbia la seva col·lecció de corbates i les fot a les escombraries. Ho acaba de decidir, demà es vendrà aquelles accions que, tot i ser infal·libles, han acabat fent figa. I es comprarà una taula de surf.

5 comentaris:

 1. començar de zero...perquè no? Bon relat, m'agrada

  ResponElimina
 2. La mirada de la llibertat finalment conquerida...

  ResponElimina
 3. Té sort d'arribar a temps, per poder canviar!!!

  ResponElimina
 4. JOAN, de vegades començar un nou camí ens permet esborrar de cop un munt d'errors. Sempre hi ha opcions.

  EASTRIVER, la llibertat sempre s'ha aconseguit amb suor i sang. Ningú va dir que seria fàcil.

  TUMATEIXA, les fotos d'aquest paio són espectaculars i tècnicament molt complicades!

  DAFNE, sempre s'està a temps, sempre. Que no ens venguin el contrari.

  ResponElimina