dimecres, 19 de setembre de 2012

Quimera


Quimera de la font de Saint-Michel, Paris - Adolphe Giraudon

Es va agitar nerviós. Havia despertat amarat de suor i encara tenia la imatge del monstre a la retina. Cap de lleó, cos de cabra, cua de serp, i una alenada flamígera. I caminant rere seu el més temible dels exèrcits. Sis-cents mil deien alguns, dos milions clamaven els altres. Però no l’espantaven les xifres, ni aquell milió i mig mal comptat. L’espant venia de veure’n les armes. Mans nues, mirada somrient. Un munt de nens, dones, avis, famílies, tots avançant amb un clam, amb un somriure, amb determinació als ulls. I tingué por.

S’esgarrifà. Els seus avantpassats havien guanyat la guerra amb armes, amb foc, amb sang. Fins i tot aquell malparit que li atorgà el poder amb la Ley de Sucesión havia fet el mateix molts anys després. Armes, foc, sang. Aplaudiments o patíbul. Llavors, la vida era més fàcil. Però ara el món estava de cap per avall. No entenia els nous temps i se li acudí pensar en allò que la ploma sempre venç l’espasa. Sí, escriuria un panegíric alertant del monstre.

7 comentaris:

 1. Massa bé que el tractes. Llàstima que ell no sàpiga ni escriure, i fins i tot això li hauran hagut de fer.

  ResponElimina
 2. Ara és quan algú li hauria de dir a ell:
  - ¿ ... por qué no te callas ?

  ResponElimina
 3. Quina pena de tio. Quan no mata un elefant es fot de lloros i quan no es fot de lloros mana escriure en contra de la democràcia. I és rei!

  ResponElimina
 4. I encara ens atien la por contra nosaltres quan són ells els que estan tremolant, no entenen res, un poble avança.

  ResponElimina
 5. Bé com ja et vaig comentar i com també ens demana remar a l'hora ... "oiga Majestad, usted sabe remar???, pues vayase a la mierda en barca"

  Núria

  ResponElimina
 6. Només és llàstima que les quimeres les fessin femenines. Ja se sap que tot allò femení fa por i esgarrifa. Tant de bo se li arrapés al coll i...

  ResponElimina