dimarts, 25 de juny de 2013

Sant Joan al Casal català de Melbourne


Preparant el cremat de Sant Joan al Casal català de Victòria - Melbourne

Som lluny de casa, i la nit més curta de l'any es converteix aquí en la més llarga. De cap per avall les coses es veuen d'una altra manera però, amb tot, hi ha tradicions que cal mantenir. Així que ens adaptem als moviments de la diàspora catalana i ens dirigim al centre de Melbourne, cap a Flinders Lane, per celebrar la nit catalana en una tarda australiana.

Són tot just les tres, però el moviment és frenètic. Preparar les begudes i el menjar, moure taules i cadires, penjar banderoles i encendre el projector. En les properes tres hores parlarem un poti-poti de català i anglès amb emigrants, parelles, familiars i amics. Una seixantena de persones que es reuneixen en dates assenyalades com aquesta per sentir-se una mica més aprop de casa encara que siguem a l'altra extrem del món. Xocolata desfeta, coca, bunyols, cava i una mica de rom cremat mentre ho provem amb les havaneres sense massa fortuna. Molts somriures i moltes ganes de compartir i xerrar per completar un dels Sant Joans més curiosos i originals de la meva vida. I, sens dubte, una bona manera de començar les vacances.

3 comentaris:

  1. Tinc una amiga que viu (relativament) prop de Melbourne, si no hi va anar és perquè no se'n devia assabentar, que és de seguir les tradicions. De fet, m'ha dit que ha passat el cap de setmana fora de casa, així que qui sap, potser vas passar el Sant Joan amb ella!

    ResponElimina
  2. No es per ser tiquis miquis, però la nit més curta de l'any no es de fet la del solstici d'estiu...?

    ResponElimina