dissabte, 13 de juliol de 2013

Uluṟu


Ulurú entre ombres - Ariana Casanovas

Plantat al bell mig de l'illa-continent australià descansa un dels monòlits més grans del planeta. Un sol bloc de pedra massissa, imponent i vermellosa que es pot veure a més de cinquanta quilòmetres de distància. Enmig la planura del desert aquesta pedra-muntanya ha esdevingut un lloc sagrat pels aborígens i anomenar-lo Ayers Rock, com van fer els colons britànics, s'entén ara com a ofensiu. Afortunadament ja fa més de vint anys que el poble aṉangu ha recuperat la propietat i gestió directa d'aquestes terres, treballant conjuntament amb el govern australià per aconseguir que aquest sigui un lloc respectat i valorat per tot el que hi arriba.

Aquí en temporada seca no plou mai que per alguna cosa som al desert, però avui el cel era cobert de núvols. Els ancians diuen que és un bon auguri, així que no podem queixar-nos pel fet d'haver-nos esgarrat la foto. Al cap i a la fi, l'Ulurú, l'autèntic Ulurú, no queda mai enregistrat en un targeta de memòria perquè la seva essència ha de romandre allà, descansant enmig del desert per tal que les generacions a venir trobin el seu llegat.

I aleshores, quan respires i t'omples d'aquesta essència, quan comences a notar-lo a les venes, els últims rajos de sol s'esquitllen entre els núvols i ens regalen una posta de sol formidable. Els colors de l'Ulurú es belluguen, canvien i ens saluden.

7 comentaris:

 1. Quina bona foto, i quina formació més curiosa. Meravelles de l'altra punta del món.

  ResponElimina
 2. Esborro Ayers Rock del meu vocabulari, adopto Uluṟu com a nou nom per al lloc en qüestió... i espero que ho estigueu passant molt bé. Apunteu-vos aventuretes pel pròxim dinar TBfC ;)

  ResponElimina
 3. Un dels llocs que he de fer si o si. Sempre m'ha encantat aquest monolit

  ResponElimina
 4. Sempre he tingut la sensació (i tu ho confirmes) que és un lloc d'aquells que et deixa sense alè quan el mires. Sóc de les que pensa que les pedres parlen i aquesta ha de dir tantes coses...

  ResponElimina
 5. tenim un somni,
  si tambe es el vostre...
  us convidem a participar a aquest blog:

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

  us hi esperem !!

  ResponElimina
 6. I l'Ulurú no es verinós? Tot es verinós a Austràlia!

  ResponElimina
 7. Molt poètiques la foto i la paraula. Esteu sincronitzats¡¡¡¡

  ResponElimina