dimarts, 3 de setembre de 2013

Mort d’oferta


De la sèrie Mappleton Bomb - Jonathan Pow

Fa ja un grapat d’anys un agent d'una funerària de Miami va veure com el seu correu apareixia amb errors d'impressió en un catàleg de fira. La casualitat va portar el seu correu a esdevenir el meu per un parell de lletres mal escrites. Allò va iniciar una temporada llarga durant la qual vaig estar rebent magnífiques ofertes per comprar corones de flors, nínxols, taüts i tota mena de faramalla mortuòria del sud-est de Florida. Tota una experiència. Amb tot, allò no va passar de ser una curiosa casualitat que es va resoldre amb una mica d’humor. Negre, per descomptat.

Darrerament, i sense relació aparent, rebo ofertes financeres per comprar accions. L’oferidor anuncia que disposa d’informació infal·lible que fa que comprar immediatament accions de tal empresa sigui un gran negoci ja que aquesta informació farà que els preus es disparin. Comprar a un preu i vendre en uns dies a un preu major.

Ahir vaig rebre un correu amb grans exclamacions encapçalant l’assumpte. Res de nou però algú hauria de dir-los a certs publicistes que reiterar exclamacions és una gran manera d’espantar el públic. No cal que cridis, que no m’ho empasso. Amb tot, però, quelcom en el missatge m’ha cridat l’atenció. La primera frase era demolidora: Pot fer diners amb la guerra!!!. Ai, ai. Segueixo llegint. És el moment idoni per aconseguir els seus plans. Tan aviat com els primers míssils caiguin sobre Síria, el preu del petroli pujarà, així com el preu de les accions de la X INC. Comenci a guanyar diners avui mateix, compri accions de la X INC.! Em quedo mut. Silenci. Un sol pensament: Merda de món.

Si us plau, vull tornar a la innocència de les ofertes de fèretres.

6 comentaris:

 1. Se suposa que aquests comentaris tan animosos t'han d'engrescar a comprar, oi? Ja ho dius bé, ja, merda de món. No sé si és producte de la desesperació, o és que realment hi ha gent tan afamada de fer diners que un missatge així els pot convèncer. En qualsevol dels dos casos... merda de món.

  ResponElimina
 2. La guerra un gran negoci, sense dubte un dels més lucratius. Això em recordo al trio de la mort que apareix a la divertida pel·lícula "Gràcies per fumar", que no son altres que les armes, el tabac i l'alcohol.

  ResponElimina
 3. realment crec que la gent està molt desesperada.

  ResponElimina
 4. Ostres, Joan, què fort. Això és de debó? No em puc creure que ningú ho anuncii així, obertament. Ja no tenim escala de valors ni sabem què és el bé ni el mal.

  Quina vergonya, què heretaran els nostres fills?

  ResponElimina
 5. Ben curiós, això que expliques, i apte per bons temes literaris: aprofita aquest material que t'arriba amb una provident errada.

  ResponElimina