dimecres, 11 de juny de 2014

E pur si muove


Representació del sistema solar segons Copèrnic vers el 1660
Autor desconegut - Domini públic - The Science Book (Weidenfield & Nicholson, 2003)

Menys de cinc mesos pel 9N i malgrat tots els malgrats, tots els titulars exaltats i tots els exabruptes abocats per dir, per repetir i per insistir que res de res no canviarà, el cert és que la immobilista política espanyola va de corcoll.

En molt pocs dies hem vist un degoteig de maniobres més o menys reeixides de renúncies, abdicacions i canvis que fins fa tot just quatre dies semblaven absolutament impensables. El bipartidisme espanyol s’esquinça amb la irrupció d’aquells que volen podar els vells arbres del poder i plega un monarca per deixar sense nus allò que semblava bien atado. De més a prop pleguen o flirtegen amb plegar polítics eterns i nous que mai no han estat còmodes amb l’estel de setembre i allò que semblava impossible comença a esdevenir.

El clam fa temps que va començar, però, malgrat la onada, alguns seguien negant la tempesta. La seguiran negant, sens dubte, però s’acosta a passes gegantines la temporada d’huracans. I les seves conseqüències es fan cada dia més evidents. Sí, encara no ha passat gairebé res, però allò tan immòbil, immutable i indivisible comença a perdre el prefix de negació. Ja se sap, posats a negar, que hi ha coses inevitables i irremeiables si la fermesa popular les recolza.

I aquí ens trobem, emulant Galileu davant la Inquisició.
–Que sí, nois, que sí. El que vosaltres vulgueu i patatim, patatam... però, tanmateix...

3 comentaris:

  1. És ben bé com tu que ho veig, tot plegat. Navarro, Navarro, (no) trobarem a faltar el teu somriure...

    ResponElimina
  2. Sempre ha estat igual, deixar que les coses s'arreglen o es calmen soles.

    ResponElimina
  3. La tàctica de la canalla, tancar els ulls per fer veure que no existeix. El que passa és que probablement els que neguen el procés saben perfectament que hi és, però fan veure que no. Tot i així, els darrers moviments no poden ser casuals. La guerra ja ha començat. Veurem quina capacitat tenim de defensar-nos, perquè serà bruta, bruta.

    ResponElimina