dimecres, 1 de juliol de 2015

L'apunt que mai vaig publicar


Fried idea - Caen Newland

Sovint, molt sovint, massa sovint, redacto unes línies de calaix. Engospo al vol una idea i la desfilo en tres ratlles. Agafo quatre verbs tendres i mitja lliura de noms, un manat d'adjectius i dues cullerades d'articles i ho passo per la paella, a foc ràpid per marcar i atrapar tot el gust i l'aroma d'aquella pensada. I reservo. Aquí és quan caldria començar a cuinar els entrants, el primer plat, la guarnició i les postres, però...

La idea atrapada té un regust de feina feta perillós. És l'essència dins el flascó, llesta per al desplegament. I no sé si es deu a l'esperit recol·lector dels meus avantpassats o a la melangia d'esgotar-ne el recurs que, lluny d'explotar-la, opto per desar-la al calaix. Per una altra ocasió.

Quan el desplegament no arriba, però, el sabor s'intensifica, es concentra i amargueja. Se li comença a intuir un retrogust estrany i totes les promeses es perden, malmeses per un envelliment mal portat. Un altre apunt perdut dins el calaix de l'oblit dels apunts no publicats. Sí, potser un dia en trobaré un que ha esdevingut un formatge blau per a paladars exigents. Qui sap. Només cal remenar una mica més al fons del calaix mentre, amb la paella al foc, segueixo marcant la següent llucada.

10 comentaris:

 1. potser el calaix és el millor lloc pels apunts no publicats.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quasi per definició, sí. Però sempre queda el dubte.

   Elimina
 2. Per què una idea cal que tingui una llargada concreta? Que no pot ser brillant i ben construïda sent curta i concisa? No t'hauries de guardar textos al calaix, que després es fan rancis, com dius. El que podries fer és presentar-ne més d'un alhora, encara que siguin inconnexos, com a recull d'idees. He vist algun blog on fan això de tant en tant.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No defujo el foc ràpid, però el Cops de Ploma té una estil definit a còpia de foc lent. Si em decidís per apunts d'un altre estil estaria fent una altra cosa. No ho sé, en tot cas, encara que siguin breus, m'agrada treballar els apunts una mica... cadascú amb les seves manies.

   Elimina
 3. A veure passam la idea aquesta a veure si em serveix per fer-me ric…

  ResponElimina
  Respostes
  1. Les idees ens enriqueixen a tots. Les passes i segueixen al teu calaix també, de manera que es multipliquen. Riu-te'n tu dels pans i els peixos.

   Elimina
 4. No es pot desaprofitar res, potser en un altre moment et sembla fantàstic i ho repesques.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sempre m'ha fet coseta llençar res. I de tant en tant, alguna cosa surt del calaix, sí.

   Elimina
 5. M'encanta. m'encanta la recepta. Ja l'assaboreixo sense llegir-la...encara!

  ResponElimina
 6. Estic convençuda que en aquest calaix hi ha receptes amb estrella :)

  Núria H.

  ResponElimina