dijous, 2 de febrer de 2017

Com si res


3 quills
Tres plomes d'oca en procés de conversió a plomes d'escriptura Jonathunder

En un gest d'esma, repetit tantes vegades abans que no cal ni pensar-hi, treus la ploma de l'embolcall del temps, i amb cura, l'esmoles. Com has fet tantes vegades. Aixeques els ulls i et mires al mirall de les teves pors, buscant-hi l'espurna d'un temps que va fugir escales avall. No hi és, però el gest pausat que llegeixes al teu esguard tampoc no hi era. No ets nou, ni verge, ni innocent, ni mai has volgut ser-ho; el món no t'ho permetria.

Reprens la consciència del detall. Notes el pes de la fulla, i deixes que els teus dits juguin amb l'equilibri del seu pes. En pots sentir el tall, precís i ferm. L'apliques de nou al cap de la ploma, amb gest seré, concís i subtil. N'examines la punta amb gest crític, i amb un toc precís acabes la feina. Tornes a examinar-la mentre la giravoltes lentament. Sí, esmolada com un bisturí.

Prepares la tinta amb aquella fórmula especial que has gestat amb els anys de pràctica. La textura, però, no et convenç. El primer intent ha estat massa dens; el segon, massa líquid. Però la pràctica fa el to, i fent i desfent aprèn l'aprenent. Hi tornes amb la il·lusió d'una criatura i quan per fi obtens la densitat que buscaves somrius com l'infant que et mena.

Agafes un full en blanc i comences a redactar. Com tantes vegades abans, com si res no hagués passat.

5 comentaris:

 1. Ho veus com pots tornar a escriure en el blog! Això es com anar amb bicicleta, un cop n’aprens ja no s’oblida, però per si de cas posa’t el casc.

  ResponElimina
 2. examinar-se la punta amb gest crític és molt habitual, sempre et preguntes si la tinta estarà a l'alçada....
  ben tornat i lletres que no faltin

  ResponElimina
 3. Això és posar-hi solemnitat al fet de tornar a escriure. Senyal que ho has enyorat.

  ResponElimina
 4. És així i no hi ha res a fer: cercles i més cercles, la Terra ens porta, però tens el Sol que t'il·lumina i la Lluna que ve a estones.
  Olga X.

  ResponElimina